2011. június 6., hétfő

Lúgosító diéta

Egyesek szerint a betegségek fő kiváltója nem bakteriális vagy vírusos eredetű, azok kialakulása  a szervezet sav-bázis egyensúlyának megbomlása a savas irányba. A lúgosító diéta helyreállítja ezt a megbomlott egyensúlyt így segít a szervezetnek.
Csak friss élelmiszereket együnk! Tofut, lencsét, szójalisztet ill. még a spárga, kelbimbó, póréhagyma, karalábé, karfiol, snidling, fehérrépa, sárgarépa, zöldborsó és a cukkinit részesítjük előnyben. A lúgosító diéta során cukor fogyasztása tilos! Gyümölcsök közül  a citrom, a meggy, lime, grapefruit és a zöld, éretlen banán ehető.
Nagyon hatékony lúgosítóak:  Az uborka, a petrezselyem, a kelkáposzta, különböző csírák, fűfélék, paprika, paradicsom, zöldbab, káposzta, zeller, saláta, brokkoli, spenót, sóska, vöröshagyma, fokhagyma, zeller, cékla, retek, gyömbér.
Tiltott a diéta során az alkohol, kávé, csokik fogyasztása...